Čačić i Josipović u minusu nakon izbora

0
Foto: www.lokalniizbori.com

Koalicija  reformista Radimira Čačića i stranke Naprijed Hrvatska bivšeg predsjednika države Ive Josipovića, kampanju za Hrvatski sabor zaključila je s minusom od oko 37 tisuća kuna.

Pokazalo je to završno financijsko izvješće koje je danas objavljeno. Koalicija, u kojoj su bili i Stranka hrvatskih umirovljenika, Zeleni forum i Dubrovački demokratski sabor, za kampanju je uprihodovala 1,429 milijuna kuna, a potrošila 1,466 milijuna kuna.

Glavninu prihoda, 858 tisuća kuna, činila su vlastita, stranačka sredstva, dok je donacijama prikupljeno 570 tisuća  kuna. Pri tome su građani i obrti donirali  324 tisuće  kuna,   tvrtke  201 tisuću kuna.

Najveći donator je  Slavko Linić s 20 tisuća  kuna koje je dao u novcu, te još šest tisuća kuna u “naravi”, slijede ga Ivo Josipović s donacijom od 20 tisuća kuna  i  Luka Denona s 10 tisuća  kuna.

Široj javnosti nepoznati Hvaranin i Zagrepčanka, Čačić-Josipovićevoj koaliciji donirali su po maksimalnih 30 tisuća kuna. Među 70-ak donatora, sa iznosom od 17 tisuća kuna je i varaždinski “Coning”.

Koalicija na čijim su listama bila zvučna politička imena i koja je očekivala pet-šest saborskih mandata u konačnici je dobila samo jedan, onaj Radimira Čačića, te bi za osvojeno mjesto u Saboru trebala dobiti nadoknadu izbornih troškova u iznosu od 180 tisuća kuna.

Rok za predaju završnih financijskih izviješća o parlamentarnoj kampanji je kraj prosinca, a još uvijek se čekaju izviješća koalicija “Hrvatska raste” i “Domoljubna”, te Most nezavisnih lista.