Split Tommyu Canicula kup

0

Split Tommy pobjednik je prvog izdanja malonogometnog Canicula kupa. U finalu je momčad Mladena Perice Štrle s 4:3 svladala talijanski Real Cefalu.

Kao i u polufinalu s Mejašima, Split Tommy je poveo 4:2. Talijani su u završnici s igračem više umjesto golmana došli nadomak izjednačenja, no Brazilac Junior Pereira, igrač-golman koji je smanjio na 4:3, u posljednjoj je sekundi s pola metra promašio vrata Ive Jukića pa je domaćin ovaj put izbjegao lutriju penala.

Vlasnik tvrtke Canicula, koja uskoro u Muću otvara novu tvornicu ribljih proizvoda (tijekom turnira je za sve posjetitelje priređena i degustacija njihovih delicija), Cristian Serio uručio je kapetanu Split Tommya Josipu Sutonu pobjednički pehar, a svim ekipama koje su sudjelovale na turniru i satove svoje tvrtke. Predsjednici Split Tommya i Real Cefalua, Ivo Zoković i Stefano Castiglia, razmijenili su darove. Vratar Split Tommya i kapetan hrvatske reprezentacije Ivo Jukić poklonio je svoj dres Ignaciu Zamboniu, najboljem igraču Real Cefalua.

U predigri su se sastale ženske ekipe Split Tommy i Super Čiks. Gošće iz Poličnika su slavile s 4:2 iako su domaće djevojke golovima Ane Petrović dva puta vodile. S dva se pogotka u dresu Super Čiksa istakla kapetanica Tea Pedić.

U dva dana turnira postignuto je u četiri utakmice čak 30 golova. Za sljedeću godinu najavljeno je još kvalitetnije izdanje Canicula kupa.