Turnir europskih prvaka

0
Foto: Facebook / NBA liga

Od nedjelje do utorka u dvorani KK Split igra se turnir juniorskih momčadi nekadašnjih europskih prvaka, na kojem još sudjeluju Cibona, Bosna i Partizan.

Plan nam je da sve kategorije tijekom godine nastupe na barem po jednom međunarodnom turniru, bilo da ga organiziramo tu ili otputujemo negdje u inozemstvo. To je jako važno za razvoj mladih igrača. Bez jakih utakmica i mogućnosti usporedbe s jačima od sebe nema napretka, naglasio je voditelj omladinske škole KK Split Ante Perica i dodao da će klub već sljedeće godine na Turnir europskih prvaka pokušati dovesti još brojniju i jaču konkurenciju.

Zahvaljujem klubu i sponzorima koji su omogućili organizaciju ovakvog turnira. U mlađim uzrastima je iznimno važno da djeca imaju što više jakih utakmica. Iz financijskih razloga proteklih godina nismo bili u mogućnosti često sudjelovati na međunarodnim turnirima i velika je stvar što bivši velikani europske košarke dolaze na Gripe. Očekujem da vidimo gdje smo u odnosu na Partizan i Cibonu čije seniorske momčadi igraju ABA ligu i europska natjecanja, jer smo ove sezone imali priliku odmjeriti snage tek sa Zadrom, izjavio je trener juniora KK Split Mile Karakaš i dodao kako želi vidjeti napredak u igri u tri mjeseca otkako je preuzeo juniorsku momčad.

Raspored turnira:

27.prosinca (nedjelja)

16:30 sati – otvaranje turnira

17 sati : Split – Bosna

19 sati : Cibona – Partizan

28. prosinca (ponedjeljak)

10 sati : turistički obilazak Splita

16 sati : Cibona – Bosna

18 sati : Split – Partizan

29. prosinca (utorak)

10 sati : Bosna – Partizan

12 sati : Split – Cibona

14 sati : proglašenje pobjednika i najboljih pojedinaca