Grmoja: Podržat ćemo Domoljubnu koaliciju u Saboru

0
Foto: arhiva

Glasnogovornik Mosta, Nikola Grmoja, izjavio je za Radio Dalmaciju da će Most podržati kandidata HDZ-ove Domoljubne koalicije za predsjednika Hrvatskog sabora na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici, čime će nastaviti proces formiranja vlade i suradnju s Domoljubnom koalicijom.

Podržat ćemo kandidata Domljubne koalicije i time nastaviti proces formiranja vlade i suradnju s Domoljubnom koalicijom. Ta će suradnja  trajati dok se reforme budu provodile, a ako se to  ne bude događalo, mi izlazimo iz cijele priče – rekao je Grmoja.

Suradnja s HDZ-om, kaže glasnogovornik Mosta, je za njihovu stranku sigurnija.  HDZ-u treba puno više naših zastupnika i zato su vjerojatno bili do sada u odnosima prema nama puno korektniji. Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih 20 godina tijekom vladavine dviju velikih stranaka, rekao nam je Grmoja.  Most, poručuje Grmoja u izjavi za RD – neće dopustiti da prilikom formiranja vlade ljudi  sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njezin dio.

Kazao je kako ga žalosti mogućnost kako bi SDP sutra mogao pokušati rušiti saborsku većinu, jer, kako ističe, te najave potvrđuju ono što je šef SDP-a Zoran Milanović radio cijelo vrijeme, a po njemu, radio je na razbijanju Mosta. Još od slučaja Prgomet, preko pokušaja vrbovanja zastupnika Mosta, do zastrašivanja i uvreda Mostovih zastupnika, koje je na konferenciji za novinare gotovo šovinsitički vrijeđao i prozivao ih zbog mijenjanja prezimena i sličnog“, rekao je.