Anđela Mužinić ide u Rio

0
Foto: Hina

Splitska stolnotenisačica s invaliditetom Anđela Mužinić izborila je nastup na svojim drugim Paraolimpijskim igrama. Nakon Londona, ići će i u Rio de Janeiro.

Završna ljestvica Međunarodnoga stolnoteniskog saveza za osobe s invaliditetom svrstala je Anđelu (na fotografiji u sredini) na 10. mjesto među igračicama u kolicima. Nekad perspektivna odbojkašica, koju je prometna nesreća pred kućnim pragom vezala uz kolica, u Londonu je nagrađena kao najbolja mlada europska paraolimpijka (Best of the Best Award). U Brazil će i njena partnerica u igri parova Helena Dretar Karić (na fotografiji lijevo), te dvije hrvatske predstavnice u stojećoj konkurenciji – europska prvakinja Sandra Paović (na fotografiji desno, 18. na ITTF ljestvici stojećih parastolnotenisačica) i Mirjana Lučić (16., ne treba je miješati s istoimenom tenisačicom, udanom Baroni). U kategoriji 3 u sjedećoj konkurenciji Mužinić zauzima 3., a Dretar Karić 16. mjesto. Paović je vodeća u kategoriji 6, Lučić 6. u kategoriji 10 stojećih stolnotenisačica s invaliditetom.

Hrvatski paraolimpijski odbor zatražit će pozivnicu za Tomislava Špalja, 18. u kategoriji 4 sjedećih, koji je po bodovima bio jako blizu olimpijske norme. Prilika mu je propala jer je zbog kvara zrakoplova zakasnio u Kostariku na posljednji turnir koji se bodovao za Paraolimpijske igre.