Muenchen: evakuirane dvije željezničke postaje

0
Foto: EPA/SVEN HOPPE

Policija je u četvrtak navečer evakuirala ljude s dvije željezničke postaje u Muenchenu nakon indicija o planiranom terorističkom napadu, izvijestio je CNBC.

Policija je evakuirala ljude sa glavne željezničke postaje u tome gradu te s još jedne postaje u distriktu Pasing, zbog kako su navele vlasti, vjerodostojne terorističke prijetnje, piše Dpa.

Vlakovi ne mogu ući na glavnu željezničku postaju u Muenchenu, koja je inače druga po gustoći prometa u Njemačkoj.

“Kao odgovor na vjerodostojna izvješća, muenchenska policija vjeruje da postoji prijetnja od terorističkog napada na području Grada. Prema raspoloživim informacijama, za koje smo prosudili da su vjerodostojne, noćas se namjerava provesti napad”, objavila je policija na Facebooku.
Zbog terorističkih prijetnji, nekoliko je velikih svjetskih gradova pod velikim mjerama sigurnosti.

Tako je tradicionalna proslava Nove godine u Parizu ove godine skromnija i uz jake mjere sigurnosti. Zbog terorističkih prijetnji vatromet je u otkazan i u Bruxellesu, prijestolnice Belgije i sjedišta Europske unije, a u ponedjeljak je objavljeno da će Crveni trg u Moskvi, na kojem se tradicionalno dočekuje nova godina, biti zatvoren zbog bojazni od potencijalnih napada.(Hina)