USKOK provjerava tvrdnje Grmoje o praćenju Petrova

0
Tvrdnje glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje, koji je među ostalim kazao da je PNUSKOK pratio čelnika njegove stranke Božu Petrova, provjerit će i Uskok, izvijestio je taj specijalizirani odjel Državnog odvjetništva.

U povodu više zaprimljenih upita novinara, a nakon sinoćnjeg gostovanja u emisiji N1 televizije i izjava Nikole Grmoje, odgovaramo kako Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provjerava njegove javno izrečene tvrdnje. Po okončanju navedenih provjera, javnost će biti pravovremeno obaviještena o rezultatima, objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.
O navodnom praćenju Petrova obaviješten je i Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Predsjednik tog odbora u prošlom sazivu Miroslav Tuđman upozorio je da su ovlasti Odbora u nadzoru nad radom policije vrlo ograničene zbog nedorečenog zakona. Kad se konstituira, Odbor će razmotriti predstavku i odlučiti hoće li ići u parlamentarni nadzor ili možda tražiti očitovanje od tijela kojega se proziva za kršenje zakona.  rekao je Tuđman.
Ravnateljstvo policije Grmojine tvrdnje nije željelo komentirati, a tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić za srijedu je najavio konferenciju za novinare. (Hina)