Čilić otvorio pobjedom

0
Foto: Hina/ Zvonimir Kuhtić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom je otvorio novu sezonu. U 2. kolu ATP turnira u australskom Brisbaneu svladao je Korejca Hyeon Chunga sa 7:5, 7:6(3).

Sat i 47 minuta trebao je Čilić, 3. nositelj turnira i 13. tenisač svijeta, kako bi u dva tijesna seta svladao nadarenog 19-godišnjaka iz Južne Koreje. Chung je prošle godine osvojio četiri ATP challengera uz još dva finala i došao do 51. mjesta na ATP ljestvici.

Jedan od rijetkih tenisača iz svjetskog vrha koji igra s naočalama oduzeo je Čiliću servis kod 2:2 u prvom setu, ali je Marin, prethodno propustivši dvije vezane prilike u drugom gemu meča, odmah uzvratio. U posljednjem gemu prvog seta, Čilić nije iskoristio 0-40, Chung je došao do lopte za tie-break, ali je Čilić izborio još dvije prednosti i realizirao petu set-loptu.

U drugom je setu Čilić poveo 4:1, a kad je spasio break-loptu na putu do 5:2, meč se činio riješenim. Chung nije tako mislio, vratio se na 5:5, u tie-breaku poveo 2:1, samo da bi Marin dobio 6 od posljednjih 7 poena.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv 8. nositelja i 20. tenisača svijeta, Austrijanca Dominica Thiema.