Hrvatska protiv Makedonije

0

Hrvatski rukometaši igrat će protiv Makedonije u 20.30 sati u Krakowu prvog dana druge faze Europskog prvenstva. U skupini 1 se još u 18.15 sati sastaju Francuska i Bjelorusija.

Jučer su kompletirane skupine C i D .U Wroclawu je Njemačka dobila Sloveniju s 25:21 a Španjolska Švedsku s 24:22. U Gdanjsku RusijaCrna Gora 28:21 i DanskaMađarska 30:22. U skupinu 2 koja će se od sutra igrati u Wroclawu Španjolska i Danska prenose po četiri boda,Njemačka i Rusija po 2,a Švedska i Mađarska nula bodova.

U obrani igraju plitku formaciju 6-0, čvrsti su i karakterni, imaju sjajnog napadača Kirila Lazarova i sasvim sigurno nas čeka teška utakmica. Ako dobijemo ovo bi prvenstvo za nas u konačnici moglo biti vrlo zanimljivo, izjavio je izbornik reprezentacije Hrvatske Željko Babić.

Babić je iz Opuzena a njegov kolega na drugoj strani Ivica Obrvan iz Metkovića, Dakle dvoboj susjeda na Euru u Poljskoj.

Utakmica će biti zanimljiva a siguran sam kako ćemo imati priliku za pobjedu. Hrvatska je uvijek Hrvatska i za mene s kim god da igra je favorit, pa tako i protiv Makedonije. Što se nas tiče prošli smo dalje i to je najvažnije. Imamo još tri utakmice i u svaku idemo s ciljem da dobijemo, rekao je izbornik Makedonije Ivica Obrvan.

U skupini 1 domaćin Poljska i Norveška imaju po 4 boda, Hrvatska i Francuska po 2 dok su na nuli Makedonija i Bjelorusija.