Hrvatska 7. u Beogradu

0

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija zaključila je Europsko prvenstvo u Beogradu na 7. mjestu pobjedom protiv Rusije s 13:5 (2:0, 3:3, 4:1, 4:1).

Hrvatska je odlično odigrala prvih 10 minuta, u kojima je stekla prednost od 4:0. Tri od ta četiri gola dao je Anđelo Šetka, od čega dva iz peteraca, a jedan iz kontre. U međuvremenu je za 3:0 zabio Ante Vukičević s igračem više. Sredinom druge četvrtine, Luka Bukić je s igračem više digao na 5:1, da bi Rusi u završne četiri minute dali dva gola ne primivši nijedan.

Rusi nisu uspjeli prići bliže. Imali su jednu pravu priliku pri isključenju Vukičevića. Andro Bušlje je u kontri digao na 6:3, da bi u završne tri i pol minute treće četvrtine s dva gola Bukića i jednim Damira Burića naši otišli sa 6:4 na 9:4 i riješili pitanje pobjednika. Rusi su se predali, a naši razigrali u želji da isperu loš dojam iz dvoboja s Mađarskom i Italijom. Luka Lončar i Bušlje su digli na 11:4, s igračem više su se u strijelce upisali i rutiner Boris Pavlović te Sandro Sukno. Koliko su dobro naši odigrali obranu, uz samo 5 primljenih golova govori i podatak o tek tri obrane Josipa Pavića.

Finale Europskog prvenstva u 17.45 igraju Srbija i Crna Gora.