Dodig u četvrtfinalu mixa!

0

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza ušli su u četvrtfinale Australian Opena u Melbourneu u konkurenciji mješovitih parova.

Prvi nositelji, Dodig i Mirza su u 2. kolu pobijedili Kazahstanku Jaroslavu Švedovu i Pakistanca Aisama Ul Haq Qureshia sa 7:5, 6:2. U prvom su setu Dodig i Mirza propustili 4:1 i dvije set-lopte protiv servisa kod 5:4, da bi od 5:5 dobili pet gemova zaredom i još jednim breakom zaključili meč nakon 70 minuta igre. Sljedeći protivnici su im nekad najbolja tenisačica svijeta, Švicarka Martina Hingis i indijski specijalist za igru parova Leander Paes. Hingis i Mirza su najbolji ženski par svijeta na WTA ljestvici, a sad će se naći na suprotnim stranama.

Prva četvrtfinala u konkurenciji tenisača imala su očekivani ishod. Najbolji igrač svijeta i prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković, nakon što ga je Gilles Simon odveo u peti set, lako je riješio sedmog nositelja Keia Nishikoria. Bilo je 6:3, 6:2, 6:4 za dva sata i 10 minuta igre. Prvi je set riješio breakom za 4:2, iskoristivši jedinu priliku. U drugom je setu Nishikori kod 0:2 izvukao 0-40 samo da bi dva gema kasnije opet izgubio servis. Japanac je prve tri, i to nepovezane, break-lopte dočekao i propustio u posljednjem gemu drugog seta. Tek je u trećem setu bilo prave borbe, Nishikori je zadržao servis da bi iduća četiri gema otišla protiv servisa. Đoković je okrenuo 1:3 na 5:3 i priči je bio kraj.

Roger Federer je sa 7:6(4), 6:2, 6:4 nadigrao Tomaša Berdycha. Meč je trajao 2 sata i 18 minuta. Čeh je u prvom setu načinio break kod 1:1, odmah ispustio prednost, kod 4:5 spasio set-loptu, ali je Švicarac od početka kontrolirao tie-break. Berdych je gubio servis u prvom i sedmom gemu drugog seta. U trećem je poveo 2:0, imao dvije break-lopte za 4:2, da bi kod 4:4 izgubio servis nakon što je izvukao 0-40 i imao dvije prednosti.

I kod tenisačica je prvi par polufinala očekivan. Najbolja igračica svijeta i braniteljica naslova Serena Williams je za sat i pol sa 6:4, 6:1 nadigrala Mariju Šarapovu. Velika se borba vodila u prvom setu da bi drugi Williams otvorila s 5:0. U dvoboju 4. i 10. nositeljice, Agnieszka Radwanska bila je bolja od Carle Suarez-Navarro za nepunih sat i pol sa 6:1, 6:3. Otvorila je dvoboj s 4:0, u drugom je setu borbena Španjolka dva puta vraćala izgubljeni servis, ali je Poljakinja kod 4:3 došla do još jednog breaka.