Mornar izgubio od Jadrana

0
Foto: Hina/ Mario Strmotić

Mornar BS izgubio je od Jadrana iz Herceg Novog s 8:11 (1:4, 4:3, 2:2, 1:2), a POŠK od Juga CO s 2:16 (1:5, 1:5, 0:3, 0:3) u 12. kolu Triglav vaterpolo lige.

Mornar je loše otvorio utakmicu, u prvoj četvrtini iskoristio tek jedan od četiri napada s igračem više, pa je Jadran stigao do uvjerljive prednosti. Kad je Vidović u 10. minuti zabio za 1:5, a Pješivac i Ukropina u prvim gostujućim napadima s brojčanom prednošću potvrdili prednost za 2:6 i 3:7, činilo se da će se Mornar teško vratiti. No Goreta je s dva gola povukao Mornare koji su početkom 3. četvrtine došli na 6:7 i pritom dva puta propustili napad s igračem više za izjednačenje. Kod 7:8 su se domaći obranili s dvojicom igrača manje, ali nisu dobili novu priliku za preokret. Kačić s jedne i Kandić s druge strane imali su po 15 obrana, a po četiri pogotka su postigli Goreta za Mornar BS i sedamnaestogodišnji Aleksa Ukropina, nadolazeća zvijezda crnogorskog vaterpola, za Jadran HN.

POŠK nije uspio isprati gorak okus od petka, kad je od Jadrana HN izgubio s ponižavajućih 1:18. Jugu CO su Poškovci doduše dali duplo više golova, pa i primili dva manje, no treba reći da je Jug CO bio bez četvorice svojih reprezentativaca – Bijača, Lončara, Jokovića i Perronea. Oba je gola POŠK dao s igračem više, Delić u prvoj i Čorušić u drugoj četvrtini. Najbolji dojam ipak je ostavio vratar Mate Anić s 8 obrana, među kojima je i jedan peterac. Jug CO je kapetanski s 4 gola predvodio tridesetogodišnji Pavo Marković iskazavši reprezentativnu formu. Jednako je efikasan bio i Ivanković.