Jug i Mornar pred europskim ispitima

0
Foto: vkmornar-brodospas.hr

Jug CO u 5. kolu Lige prvaka u 18 sati u Gružu igra protiv Partizana. Mornar BS je u 19.30 domaćin Sintez Kazanju u prvoj utakmici polufinala Eurokupa.

U 5. kolu B skupine Jug CO je na svom bazenu favorit protiv Partizana. Pokazuje to ljestvica regionalne Triglav lige – Jug CO je prvi s 11 pobjeda u 11 utakmica, Partizan četvrti sa 6 pobjeda, 2 remija i 3 poraza. U Ligi prvaka Jug CO zasad ima tri boda više od Partizana. Ipak, Jugaši su oprezni.

Vidjeli smo na Europskom prvenstvu kako Srbija igra. To je sve ista škola. Moramo biti oprezni i dati svoj maksimum. Reprezentativci su još umorni, bit će teško, ali igramo pred svojom publikom i očekujemo pobjedu, rekao je za Radio Dalmaciju jedan od iskusnijih Dubrovčana Pavo Marković.

Očekuje nas sjajna utakmica protiv odličnog rivala. Radujemo se nastavku Lige prvaka. Imamo teret favorita, nadamo se dobrom ulazu u utakmicu, kvalitetnoj igri i pobjedi, dodao je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Primorje EB u 5. kolu skupine A u 20 sati na Kantridi dočekuje Barcelonetu.

Mornar BS drugu je godinu zaredom polufinalist Eurokupa. Lani je bolja bila talijanska Acquachiara, dok je ove godine ždrijeb u Split poslao ruski Sintez Kazanj. I to već drugi put. Naime, Mornar BS i Sintez sreli su se u malom bazenu Poljuda još prije četiri mjeseca u prvom krugu kvalifikacija. Mornar BS je slavio 11:9, u dvoboju igranom u podne koji nije imao rezultatski značaj jer su i jedni i drugi već bili osigurali plasman u drugi krug.

Ovo je sasvim drugi par postola, što bi mi rekli u Dalmaciji. Ovo je tek prvo poluvrijeme, Mornari još moraju doći na istočni front, a tamo je zaista teško igrati, izjavio je za Radio Dalmaciju Šibenčanin Jure Marelja, koji je pred početak sezone prešao iz Mornara BS u Sintez. Njegov suigrač, Splićanin Srđan Antonijević, sličnog je mišljenja. Prva utakmica u Splitu bit će teška. Očekujemo pune tribine, mlada momčad Mornara igra dobro već nekoliko sezona i želi nakon 30 godina uvesti klub u finale, ali mi smo favoriti na papiru i nadam se da ćemo to potvrditi u bazenu, Očekujem naš prolaz u finale, zaključio je Antonijević.

Sintez je u svakom pogledu respektabilna momčad. Financijski, organizacijski i igrački. Favoriti su, ali zna se da u sportu favoriti ne pobjeđuju uvijek. To je i Mornar BS pokazao protiv Oradee u četvrtfinalu. Nadamo se da ćemo biti uspješniji nego lani, da ćemo dohvatiti finale, optimističan je trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak koji zbog isključenja na uzvratnoj utakmici s Oradeom ne može voditi momčad. Na klupi će biti Hrvoje Bobanović.

Treba zatvoriti njihovu kontru, pa ćemo imati velike šanse za pobjedu. Očekujem pobjedu, a kasnije ćemo razmišljati o uzvratu, ustvrdio je mladi bek Mornara BS Rino Burić (na fotografiji).