Split osvojio bod, Dinamo sva tri

0
Foto: Hina/ Tomislav Pavlek

Inter i Split u Zaprešiću su odigrali 1:1, a Dinamo je u gradskom derbiju kao gost svladao Zagreb s 2:1 u posljednjim utakmicama 22. kola Hrvatske nogometne lige.

Na teškom terenu, pravoj oranici u Zaprešiću Inter je poveo lijepim golom Ottochiana (na fotografiji u dvoboju s Blagojevićem) s dvadesetak metara nakon što je Nestorovski oteo loptu Majstoroviću. Joker s klupe Ivan Pešić izjednačio je u 84. nakon akcije Majstorovića i još jednog igrača s klupe Špehara. Tako je i treći dvoboj Intera i Splita ove sezone okončan remijem.

Čvrsta, očekivano teška utakmica s dobrim Interom. Primili smo gol iz naše greške, u drugom poluvremenu smo promijenili formaciju, pritisnuli i zasluženo izjednačili. Sveukupno sam zadovoljan osvojenim bodom, izjavio je trener Splita Goran Sablić.

U gradskom derbiju u Kranjčevićevoj posljednjeplasirani Zagreb poveo je nakon pola sata igre golom Lovre Medića nakon akcije Bevaba i Jurilja. Sljedećih pola sata Zagreb je čuvao prednost, a Dinamo je do preokreta došao u samo četiri minute. U 63. je izjednačio Junior Fernandes, u gužvi nakon kornera. U 67. je, nakon naguravanja Matića i Šovšića, zagrebački sudac Mlakar Dinamu dao jedanaesterac iz kojeg je Hodžić zabio za pobjedu.

Poredak: Dinamo 48 bodova, Rijeka 46, Hajduk 42, Split 33, Lokomotiva 30, Inter 23, Slaven Belupo 21, Istra 20, Osijek 20, Zagreb 9 bodova.