Matijašević: Premijeru smijenite Panenića!

0
Foto: www.youtube.com

Čelnik Hrvatske udruge radničkih sindikata, Ozren Matijašević danas će zatražiti smjenu ministra gospodarstva, Tomislava Panenića.

Potvrdio je za Radio Dalmaciju kako će njegovu smjenu tražiti zbog  slučaja stiropor :
Potvrđeno je da je razlog zbog čega je otišao iz bivše tvrtke nezakonito i neprihvatljivo postupanje sa striporom i kao takav nema dovoljno moralnog kredibiliteta da obnaša dužnost ministra. Zatražit ću danas od premijera da ga smjeni, a od svih klubova saborskih zastupnika ,ukoliko premijer ne bi tako postupio, da organiziraju raspravu u Saboru i iskažu nepovjerenje ministru gospodarstva.

Matijašević skreće pozornost da se u proračunu ogromna sredstva izdvajaju na resor gospodarstva:
Sada isplivavaju i žalosne činjenice da su lažirani zapisnici o uništavanju stirpora. Krađa i falsificiranje su dovoljan razlog za njegovu smjenu s odgovorne dužnosti, a pogotovo kad znamo da će resor mnistarstva u proračunu imati ogromna novčana sredstva s kojima treba u skladu s pozitivnim propisima odgovorno gospodariti.

Ministar Panenić izjavio je za Radio Dalmaciju kako nema namjeru podnijeti ostavku:
Mogu reći da gospodina Matijaševića još nisam upoznao niti sam  razgovarao s njim, pa preporučam možda prije nego što nešto pokreće  da sjednemo i vidimo u čemu je problem. O tome sam se već očitovao, niti je on mene što pitao niti bi se vraćao na tu temu. Jasno sam se očitovao da to nije krađa, ali ako on smatra da ima neke druge navode, molit ću ga da to i dokaže.

Sindikalist Matijašević održat će prijepodne konferenciju za novinare na kojoj će upozoriti kako je premijer već morao imati tim te da nema opravdanja za traljavo kadroviranje:
Neprihvatljiva je činjenica da ni pet mjeseci nakon izbora ministarstva nisu ekipirana. Još uvijek traje kadroviranje, jalovo, predugo. Nemamo ni sve ministre, ministra branitelja se još uvijek nije imenovalo i sve se to skupa naopako radi i oprečno od onih obećanja da će se dati prilika struci.