Baldasar o Pauletiću: To je loša odluka

0
Foto: arhiva

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je za Radio Dalmaciju prokomentirao izbor Splićanina Roberta Pauletića za zamjenika ministra turizma  i ocijenio da je to – loša odluka.

Mislim da je odluka loša, iako ju treba poštovati, on je poznat po svojim neumjesnim izjavama, a i mene je jednom napao. S druge strane, uz toliko vrhunskih operativaca u turizmu, izabrati ovakvu osobu –  zaista mislim da se radi o jednoj vrlo lošoj odluci – kazao nam je Baldasar.

Obzirom na njegove stavove, ukoliko se on ne ogradi od tih ksenofobnih i rasističkih izjava – zaista je problem s takvim čovjekom surađivati u najvažnijoj gospodarskoj grani – turizmu – u kojem je puno vrijednih operativaca, u koje spadam i ja, do jučer, praktički, izabrati osobu na takvo mjesto, samo zato što je putovala po svijetu, to je jedna loša odluka,  ponovio nam je  splitski gradonačelnik.

Pauletić je navodno poslije lokalnih izbora 2013. govorio kako ne može vjerovati da su Splićani izabrali Baldasara za gradonačelnika, jer je on, kako je tvrdio, cijelo vrijeme Domovinskog rata bio u Italiji.