Karamarko: Ne volim kada potkradaju Hajduk, to ne smijemo dopustiti

0
Foto: foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ik

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko, komentirajući zahtjev Hajduka da se za utakmice polufinala i finala Hrvatskog nogometnog kupa ove sezone angažiraju inozemni suci jer nema povjerenja u domaću sudačku organizaciju, izjavio je kako on ne voli da se potkrada Hajduk te poručio kako se to ne smije dopustiti.

Hajduk je simbol Dalmacije i Hrvatske, više od institucije i ne volim kad ga potkradaju pa makar to bili i suci, rekao je Karamarko u petak navečer novinarima u Trogiru. On je kazao da, ako se sumnja u poštenje, onda razumije zahtjev Hajduka upućen Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) da se angažiraju suci iz inozemstva. Dobro, neka se dogovore. Bitno je da ih ne kradu, Bože dragi, pa ne smijemo dopustiti da kradu Hajduka, poručio je Karamarko.

Također je rekao kako mu je žao Hajduka te da bi volio da je taj klub bolji i da ima bolje rezultate, ali misli kako će situacija u vezi Hajduka ići u dobrom smjeru.

Uprava Hajduka uputila je službeni zahtjev Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) da se za utakmice polufinala i finala Kupa ove sezone angažiraju suci iz inozemstva, dok su iz Dinama odgovorili kako suditi može i Torcida. Iz Hajduka su poručili kako su podnijeli zahtjev za stranim sucima kako bi se barem u Kupu sačuvala regularnost natjecanja. Naš zahtjev za angažiranjem sudaca iz inozemstva rezultat je nepovjerenja u sudačku organizaciju koja nije učinila ništa da bi se popravilo evidetno loše suđenje, niti su sankcionirani suci koji su svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na rezultate velikog broja utakmica, navodi se u zahtjevu kojeg je potpisao predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Hajduk će u polufinalu Kupa igrati protiv Dinama, a u drugom polufinalnom paru sastaju se Rijeka i Slaven Belupo. Što se nas tiče, kup utakmicu s Hajdukom može suditi Torcida, a pomoćnici neka budu Marin Brbić i Ljubo Pavasović, komentirao je trener ‘modrih’ Zoran Mamić zahtjev Hajduka. Mamić je upitao tko bi to trebao platiti, ali i naglasio: Hrvatski suci rade dobar posao. Usporedimo li pogreške u HNL-u s onima iz elitnih liga, vidjet ćemo da kod nas ima manje pogrešaka, ali se one više potenciraju, zaključio je Mamić. (Hina)