Matea Jelić iz Knina u Marjan

0
Foto: Radio Dalmacija

Svjetska juniorska taekwondo prvakinja Matea Jelić potpisala je za taekwondo klub Marjan. Logičan je to izbor članice Diva iz Knina koja će u Splitu i studirati.

Mateina je karijera krenula kad je imala 9 godina. S 14 je osvojila prvo državno zlato u kadetskoj konkurenciji. Od tada u kontinuitetu radimo individualne treninge 2-3 puta dnevno. Imala je jednu ozljedu koja nas je zakočila pred Europsko prvenstvo, ali nas je to motiviralo da još jače treniramo za Svjetsko prvenstvo i u Kini je postala najbolja pojedinka cijelog natjecanja. Brzo smo se aklimatizirali i u seniorskom uzrastu, odmah je ušla u reprezentaciju, a osvojili smo i G1 turnire poput Croatia Opena i Beograda. Matea ide studirati u Split, zatražila je ispisnicu i sklopili smo ugovor između dva kluba na obostrano zadovoljstvo, rekao je dosadašnji trener Matee Jelić Dragan Pinjuh.

Zahvaljujem Matei što je između 150 klubova u Hrvatskoj odabrala taekwondo klub Marjan. To je kompliment i potvrda naše kvalitete. Želimo joj dobrodošlicu i nadamo se da ćemo ispuniti njena očekivanja. Ne želimo pred nju stavljati nikakve imperative. Ona će svoju priču nastaviti na tatamiju, a na nama je da joj to omogućimo. Naglašavamo kako će svaki sljedeći uspjeh Matee Jelić biti ne samo uspjeh taekwondo kluba Marjan, nego i Dragana Pinjuha i njegovog kluba u kojem je u nemogućim uvjetima stvoreno 6 europskih i dvije svjetske medalje, izjavio je predsjednik taekwondo kluba Marjan Ante Zoričić.

Prvo bih zahvalila treneru Draganu na 10 godina koje sam provela s njim. Puno smo toga prošli skupa, puno emocija, imala sam veliku podršku kluba i zahvalna sam na tome. Ali završavam gimnaziju, moram upisati faks i došlo je vrijeme za biranje novog kluba. Odlučila sam se za Marjan i jako sam ponosna što sam ovdje. Sparing partneri su odlični i nadam se da će ovo biti početak jedne nove priče. Dat ću sve od sebe da bude novih uspjeha, naglasila je Matea Jelić.

Poslušajte cijeli razgovor nove zvijezde hrvatskog i svjetskog taekwondoa za Radio Dalmaciju!