Split-Istra 1:1

0

Split-Istra 1:1 rezultat je dvoboja 26. kola Hrvatske nogometne lige igranog na Parku mladeži. Gosti iz Pule su do boda došli s igračem više u sudačkoj nadoknadi.

Split je odlično otvorio utakmicu i već u 4. minuti došao do željene prednosti. Bagarić je uposlio Panamca Arroyoa, kojeg je srušio Gojković. Sudac Batinić nije dvojio oko jedanaesterca kojeg je rutinirano realizirao Petar Mišić za svoj prvi gol u dresu Splita.

Do sredine prvog poluvremena Istra je uspostavila ravnotežu u igri pa je u završnici prvoga dijela kapetan Splita Daniel Zagorac s dvije sjajne intervencije sačuvao svoju mrežu. Prijetili su Bouhna i Varela. Split je u još veće probleme ušao u 64. minuti kad je Blagojević zbog dva žuta kartona morao u svlačionicu.

Domaći su, međutim, s igračem manje kontrolirali zbivanja na terenu i Puljanima nisu dozvolili da im u tom razdoblju ozbiljnije zaprijete. No, u drugoj od tri minute sudačke nadoknade, ukazao se Zadranin Šime Gržan. Spretno se snašao u gužvi u kaznenom prostoru Splita i s nekih 6-7 metara pogodio nebranjeni dio mreže. Bijesan je kao ris bio Zagorac na svoje suigrače, za što je dobio i žuti karton.

Split je tako pao na 5. mjesto s 37 bodova, 2 iza Istre i 6 iza Hajduka koji u utorak gostuje u Zaprešiću, a 5 bodova ispred Intera koji, kao i Hajduk, ima utakmicu manje. Istra se popela na 8. mjesto s 22 boda, 5 iza Slaven Belupa, a bod ispred Osijeka i 12 ispred posljednjeplasiranog Zagreba.