KPK ima najbolje nade!

0
Foto: Facebook / KPK

Najmlađi vaterpolisti korčulanskog KPK pred punim su tribinama proslavili osvajanje prvenstva Hrvatske u kategoriji nada. Na putu do trofeja ostvarili su 7 uvjerljivih pobjeda.

Na turniru je nastupilo 16 ekipa koje su u prvoj fazi natjecanja bile podijeljene u četiri skupine. Korčulanska su djeca nadigrala Cavtat 9:2, splitski Jadran 7:1 i Paladu Njivice 17:1. U četvrtfinalnoj skupini je KPK bio bolji od splitskog Mornara BS s 8:2 i riječkog Primorja EB sa 7.1. U polufinalu je KPK nadigrao zagrebačku Mladost s 13:3, dok je Primorje EB bilo bolje od Jkuga CO s 9:7. U finalu je KPK opet bio uvjerljiv protiv Primorja i slavio s 10:3.

Prvaci Hrvatske su kapetan Marin Čumbelić, te Robert Fiorenini, Marijan Duhović, Marko Filippi, Toni Mozara, Ivo Milat, Iva Fabris, Paula Batinović, Viktor Antunović, Roko Krkeljaš, Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Zrinka Fabris, Antonio Silić, Tristan Collet i Igor Krstulović. Trener najboljih vaterpolskih nada Hrvatske je Marinko Bojić, uz asistenciju Vilija Mladinića.

Ovo je kruna četverogodišnjeg rada. Korčula je mala sredina, no uspjeli smo okupiti 13 muškića i tri curice koji su na ovom prvenstvu pokazali da su zbilja dominantni u svojoj kategoriji. Dokaz tome je tek 13 primljenih pogodaka u 7 utakmica, rekao je za Radio Dalmaciju trener KPK Marinko Bojić naglasivši sjajnu atmosferu na tribinama bazena Gojko Arneri.

Bazen je bio pun na svečanom otvaranju, ali ovo je prvi put da su tribine bile pune na utakmici. I to na radni dan, usred Velikog tjedna, a utakmica se igrala u podne! To je veći uspjeh nego zlatna medalja, kaže nam Bojić koji je još 1973. kao igrač osvojio državno prvenstvo u najmlađem uzrastu.

I tada se igralo na Korčuli, i tada smo dominirali, a ja sam bio proglašen najboljim strijelcem. Posrećilo mi se da ponovimo taj uspjeh i postanemo prvaci Hrvatske u najmlađem uzrastu, dodao je Bojić.

KPK je 1978. bio doprvak Jugoslavije i pobjednik Kupa bivše države, a godinu kasnije osvojio je i dva europska trofeja – Kup pobjednika kupova i Superkup. Za novi procvat kluba zaslužan je zatvoreni bazen koji je Korčula dobila prije četiri godine.

Puno je lakše jer imamo cjelogodišnji rad, a ne kao ranije, samo u tri ljetna mjeseca. Djeca su slobodna samo do srijede, već u četvrtak idemo u Dubrovnik na jaki međunarodni turnir Tomo Udovičić gdje bude ekipa iz Srbije, Crne Gore, Španjolske, Grčke, Italije, Nizozemske… Lani smo bili četvrti s generacijom koja je u državnom prvenstvu zauzela treće mjesto. I ove godine možemo dogurati dosta daleko, optimističan je Bojić.

Trenera KPK pitali smo i za tri djevojčice koje su sudjelovale u osvajanju naslova prvaka Hrvatske – Ivu i Zrinku Fabris, te Paulu Batinović.

To su tri moje princeze. Njima je sve dozvoljeno. S njima je milina raditi. Volio bih u dalekoj budućnosti kad bih mogao skupiti petnaest curica i osnovati žensku ekipu ovdje na Korčuli, zaključio je Bojić.