Hrvatska opet slavila

0
Foto: Marko Todorov / Cropix

Nakon velike pobjede u Burgosu nad Španjolskom (3:0), mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Zaprešiću je svladala Estoniju s 2:1.

Izabranici Nenada Gračana tako su načinili još jedan korak ka plasmanu na završni turnir Europskog prvenstva za igrače do 21 godine koji će se sljedeće godine igrati u Poljskoj. Put ka pobjedi trasirao je Pavičić već u 5. minuti. U 41. je povisio Perica nakon štop mu je estonski vratar Vaikla obranio kazneni udarac. Smanjio je Kirss u 53., no do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Hrvatska ostvarila i šestu pobjedu u 7 utakmica, uz poraz na riječkoj Rujevici od Španjolske (2:3) i gol-razliku 19:4.

Hrvatska ima 18 bodova, a po 13 Švedska s dvije i Španjolska s jednom utakmicom manje. 3. lipnja se sastaju Švedska i Gruzija. Hrvatska će sljedeću utakmicu odigrati 1. rujna protiv Švedske, kada se još sastaju Španjolska i San Marino. Pobjednik skupine ide na Euro, a 4 od 9 drugoplasiranih reprezentacija, one s najboljim učinkom, razigravat će za preostala dva mjesta.