Split: Osumnjičena za izvlačenje milijun i pol kuna

0
Foto: MUP RH

Zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave kazneno je prijavljena 55-godišnjakinja.

Služba gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske je dovršila krim istraživanje nad 55-godišnjom Splićankom koju se sumnjiči da je kao djelatnica pravne osobe u Splitu, od 2005. do 2012. godine s računa te iste pravne osobe podizala novac u gotovini koji nije polagala u blagajnu, te je doznačavala novac sa žiro računa pravne osobe na svoje tekuće račune.

Na opisani način je pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od oko 1.500.000 kuna. Splićanka je prijavljena zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave.

Protiv 55-godišnjakinje se na Županijskom sudu u Splitu već vodi postupak zbog sumnje da je bez valjane osnove, prisvojila ukupno 813.000 kuna. Njoj se sudi jer je od početka 2013. do studenoga 2014. godine u više navrata osumnjičena da je s računa strukovne organizacije, bez valjane osnove, doznačavala novac na svoje privatne račune.