FIFA: Hrvatska na 23. mjestu

0

Hrvatska nogometna reprezentacija pala je pet mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici i trenutno se nalazi na 23. mjestu, dok je prvu poziciju preuzela Argentina.

Zahvaljujući dobrim rezultatima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, Gaučosi su prekinuli petomjesečni boravak Belgije na prvom mjestu FIFA-ine ljestvice. Belgija je trenutno druga reprezentacija svijeta, a treći je Čile što mu je najbolji ranking u povijesti. Kolumbija je napredovala četiri mjesta i sada je četvrta, dok je Njemačka peta.

FIFA je za ovu ljestvicu uzela u obzir ukupno 171 odigranu utakmicu u prošlom mjesecu, koje uključuju 51 kvalifikacijski susret za SP u Rusiji 2018. godine, 60 kontinentlanih kvalifikacijskih susreta te 60 prijateljskih utakmica.

Od hrvatskih protivnika u skupini na Europskog prvenstva koje se u lipnju igra u Francuskoj najbolje je plasirana Španjolska na šestom mjestu. Turska je skočila sedam mjesta i sada je13., dok je Češka pala četiri mjesta i nalazi se na 29. mjestu.

Od suparnika Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2018. godine Turska je najbolje rangirana reprezentacija. Ukrajina je na 22. mjestu, nakon što je upisala napredak od pet mjesta u odnosu na prošli mjesec. Island je napredovao tri mjesta i trenutno je na 35. poziciji, dok je Finska pala 15 mjesta i sada je 61.