Tommy prenio prava na Naš Hajduk!

0

Tomislav Mamić, vlasnik tvrtke Tommy i četvrtine dionica Hajduka, prenio je svoja upravljačka prava u klubu udruzi Naš Hajduk. Odgovor je to na smjenu predsjednika Uprave Marina Brbića.

Dva predstavnika dioničara, Zoran Mamić i Jako Andabak, uz Denisa Kosora i Ljubu Pavasovića Viskovića bili su protiv Brbićeve smjene. Nakon što su preglasani, Ljubo Pavasović Visković podnio je ostavku na dužnost predsjednika Nadzornog odbora, a Goran Vučević je podnio ostavku na mjesto sportskog direktora.

Nismo imali nikakvih saznanja da će doći do Brbićeve smjene. Nismo morali imati tu informaciju, ali bi bilo korektno da nam se netko javio i pitao za mišljenje. Očito je struja koja je prevladala imala od prvog dana za cilj preuzimanje vlasti. Polarizacija unutar Nadzornog odbora je bila jasna i vidljiva. U ovim odlukama ne vidim ništa dobro za klub. Dapače, mislim da je štetno i neprimjereno u vrijeme i na način na koji je odrađeno. Stoga smo odlučili naša upravljačka prava, u skladu sa sporazumom s udrugom Naš Hajduk, prepustiti njima. Odluku smo im poslali e-mailom i preporučenom poštom. Ne želimo sudjelovati u radu ovog Nadzornog odbora, kojem mandat ističe u srpnju 2019., rekao je Tomislav Mamić.

Kroz razgovore smo pokušali promijeniti njihovo ponašanje. Udruga Naš Hajduk ima ambiciju biti vlasnik Hajduka, a trenutno ima pravo demokratskih izbora članova Nadzornog odbora koje im je dodijelio Grad Split. Nisu međutim svjesni da ne mogu na ovakav način funkcionirati. Model koji je u datom vremenu dao rezultat treba promijeniti. Moraju se puno aktivnije uključiti, moraju imati svoj stav i mišljenje po pojedinim pitanjima. Gradonačelnik Baldasar se distancira, kaže da su prepustili prava i ne žele politiku u klubu, a s druge strane i Naš Hajduk izbjegava bilo kakav stav i mišljenje. Smatramo da to nije u redu. Ako smo u razgovorima manje-više svi zaključili da ovo nije dobro za Hajduk, zašto se to javno ne kaže, dodao je Tomislav Mamić.

Njegov sin Zoran Mamić, član Nadzornog odbora Hajduka, iznio je nekoliko zanimljivih detalja. Imali smo od ljeta 57 sjednica, što je nemoguće za izdržati i teško za pratiti. Nadzorni odbori u pravilu imaju 4-5 sastanaka godišnje. Glasali smo o toliko nebitnih stvari, statut treba hitno mijenjati. Odlučivali smo i o stipendijskim ugovorima djece iz Omladinske škole. Puno je manjkavosti u tom Nadzornom odboru. Ljudi koji su preuzeli vlast ponašaju se kao da su Bogom dani, da razumiju sve o nogometu. Ako su tako dobri, gdje su bili do sada? Pa novi ugovor za Nikolu Vlašića prošao je glasanjem 6:3, a pričamo o dragulju našeg nogometa! Ne znam jesu li tu bili u pitanju viši interesi ili neko dokazivanje ne znam čega. Na sjednici koju sam napustio nakon što je izglasano nepovjerenje Marinu Brbiću, u sobu Nadzornog odbora došao je trener Burić i pojedinačno se rukovao s nadzornicima. Kad je jednom od njih dao ruku, taj član NO je rekao – dobar dan, gospodine Vulić! To vam sve govori o tome tko sjedi u Nadzornom odboru, zaključio je Zoran Mamić.