U Zagrebu srušena odluka o oduzimanju djece obitelji Božić

0
Foto: CROPIX/ Jure Miskovic

Županijski sud u Zagrebu srušio je presudu benkovačkog suca Zorana Vrankovića o oduzimanju troje djece obitelji Božić iz Maslenice, donesenu 17. veljače, na prijedlog Centra za socijalnu skrb Zadar.

Iz Zagreba je naloženo da se sudski postupak ponovi, ali tako što će se u ponovljenom postupku raspraviti sve relevantne činjenice i odlučiti o dokaznim prijedlozima, a tek onda će se donijeti nova odluka o prijedlogu određivanja mjere o oduzimanju djece Ante (38) i Tomislave (22) Božić iz Maslenice.

Kada je 3. ožujka trebala biti provedena dramatična odluka benkovačkog suda o oduzimanu djece, cijelo naselje Maslenica diglo se na noge a angažirali su se i članovi Živog zida

Nakon što je upoznata sa slučajem obitelji Božić iz Maslenice kod Zadra, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić uputila je Centru za socijalnu skrb Zadar preporuku za preispitivanje razloga podnošenja prijedloga za oduzimanje djece te izjavila kako smatra da oduzimanje prava roditeljima na život sa svojim djetetom predstavlja jednu od najtežih intervencija države u obiteljske odnose.