Hajduk bolji od Dinama

0
Foto: Radio Dalmacija

U derbiju 25. kola 1 HNL kadeti Hajduka pobijedili su na Poljudu Dinamo s 1:0 golom Josipa Maganjića u 43. minuti.

Hajduk je već u 13. minuti trebao doći do vodstva. Čolina je nepropisno u šesnastercu zaustavio Šegu pa je sudac Klaić bez previše rezmišljanja dosudio jedanaesterac za bijele te isključio gostujućeg braniča. Najstrožu kaznu izveo je Vujčić, a njegov udarac obranio je vratar Horkaš koji je u još nekoliko navrata spašavao goste.

Maganjić je propustio lijepu priliku u 42. minuti, ali se iskupio minutu kasnije, kada je glavom iz blizine loptu sproveo u mrežu nakon centaršuta Bradarića s lijeve strane. Splićani u zasluženo slavili i tako smanjili prednost Dinama na četiri boda. Hajduk ima i jednu odigranu utakmicu manje u odnosu na Dinamo.

“Imali smo idelnu situaciju, penal i crveni karton za protivnika. Nažalost s bijele točke nismo zabili ali smo bili uporni. Nije lako igrati protiv Dinama koji kao i mi ima vrlo kvalitetnu momčad s puno reprezentativaca. Puno nam je pomoglo to što smo imali igrača više. Nismo srljali nego smo igrali strpljivo i odgovorno čekajući pravu prigodu. Samo mogu čestitati svojim momcima na prikazanoj igri i pobjedi”, izjavio je za Radio Dalmaciju trener kadeta Hajduka Hari Vukas.

Više od 1000 gledatelja došlo je vidjeti ovaj dvoboj, a Hajduk i Dinamo će uskoro igrati još jednom i to u finalu Kupa Hrvatske.