Dubrovnik: Ministar Tolušić sa županom, načelnicima i gradonačelnicima o EU projektima

0

Župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislavom Tolušićem te načelnicima općina, gradonačelnicima i čelnici razvojnih agencija s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tema sastanka bila je uloga jedinica regionalne i lokalne samouprave u regionalnom razvoju i korištenju fondova EU. Na početku sastanka župan je prezentirao razvojne mogućnosti Dubrovačko-neretvanske županije te strateški bitne projekte. Također, razgovaralo se i o nizu kandidiranih projekata iz brojnih općina i gradova u županiji te radu tri razvojne agencije- DUNEA-e, DURA-e i KORA-e.

Ministar Tolušić kazao je da Dubrovačko-neretvanska županija ima stotinu projekata s potrebnom dokumentacijom vrijednih oko milijardu eura te da je to 10% od svih predviđenih sredstava iz EU fondova za Hrvatsku do 2020. godine. Naglasio je projekte Zračne luke Dubrovnik, Pelješkog mosta, Centra za kompetenciju i Studentskog doma u Čokolinu vrijednog 150 milijuna kuna te niz projekata obnove kulturne i spomeničke baštine na području Dubrovnika, Korčule, Stona i Primorja.