Hrvatska taekwondo reprezentacija na EP u Švicarskoj

0

Nikad brojnija hrvatska taekwondo reprezentacija nastupit će na Europskom prvenstvu u švicarskom Montreauxu.

Uz po 8 reprezentativaca u muškoj i ženskoj konkurenciji – u svakoj kategoriji po jedan – tu je i petero boraca koji su pravo nastupa stekli osvajanjem odličja na President Cupu.

Bit će veliki tim, dosta mladih sportaša. Naravno, i ovih starijih, koji će nastupiti i na Olimpijskim igrama. Razlika u odnosu na Baku, gdje smo bili ekipni europski prvaci, u tome je što ti najbolji sportaši – sestre Zaninović i Filip Grgić – tempiraju formu za Olimpijske igre koje su nam primarni cilj. Ovaj put zato nemamo velikih očekivanja od Europskog prvenstva, ali se nadamo ponekoj medalji, rekao je izbornik hrvatske ženske taekwondo reprezentacije Toni Tomas.

Natjecanje u gradu najpoznatijem po Međunarodnom jazz festivalu (1-16. srpnja) traje od četvrtka 19. do nedjelje 22. svibnja. Eliminacijske borbe se odvijaju od 08.30, a borbe za odličja od 17 sati. Prvog dana nastupa petero hrvatskih predstavnika – Tena Marinović do 46 kilograma, Lucija Zaninović i Kristina Tomić do 49, David Bizjak do 54 i Marko Maljković do 58 kilograma.

Olimpijska je godina pa Europskom prvenstvu ne mogu dati veliku važnost kao inače, iako bi lijepo bilo i četvrti put zaredom osvojiti zlatnu medalju. Žao mi je, ali sam svjesna da je nemoguće u tri mjeseca biti dva puta na vrhuncu forme. Dat ću sve od sebe u trenutnoj formi da napravim nekakav rezultat. Ako dođe medalja – super, ako ne – opet dobro. Prioritet je, naravno, Rio. Reprezentacija je najbrojnija ikad, što mi je naravno drago. Mladima treba dati priliku da osjete velika borilišta. Ima tu dosta odličnih sportaša, mladih, ambicioznih, željnih uspjeha. Vjerujem da Hrvatska može ponoviti, ako ne i nadmašiti povijesni uspjeh od prošlog Europskog prvenstva, izjavila je Lucija Zaninović.

Na putu do Montreauxa, hrvatska je taekwondo reprezentacija posjetila i Olimpijski muzej u Lausannei.