Cambi predstavlja pjesmu „Slijepi putnik“ koju će zapjevati na CMC festivalu u Vodicama

0

Klapa Cambi (K. kambelovac) pjesmom „Slijepi putnik“ s aktualnog albuma Ako tako triba bit predstavit će se na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama.

„Slijepi putnik“ mogao bi pomalo iznenaditi obožavatelje Cambija s obzirom da se klapa ponovno „usudila“ izaći iz okvira klasičnog klapskog pjevanja i okušati se u potpuno za njih atipičnom glazbenom izričaju.

Pjesma pomalo intrigantnog naslova ‘Slijepi putnik’ pjeva o neuzvraćenoj ljubavi, ali na jedan drugačiji način od očekivane ‘balade’ s obzirom na tematiku. Brži ritam i agresivnije solo dionice u najvećoj su mjeri ostvarili ono što je autor glazbe i teksta Matko Šimac zamislio, a to je da iz sjetnog i pomalo tužnog teksta na kraju dobijemo jednu bržu, pozitivniju, da ne kažem i veseliju stvar, kazao je Alen Babić, bariton klape.

Pjesmu ‘Slijepi putnik’ izvest ćemo uskoro na ‘CMC festivalu’ u Vodicama, te se nadamo da će publika tamo, a i putem radio postaja koje će je, nadam se, puštati u eter sa zadovoljstvom prihvatiti jedan malo drukčiji ‘klapski’ zvuk. U svakom slučaju svima preporučam da je poslušaju, zaključio je Alen.