Splitski HDZ osudio “Jokićevu ucjenu”

0

Odbor za odgoj i obrazovanje splitskog HDZ-a na tematskoj sjednici o provedbi Cjelovite kurikularne reforme osudio je, kako su ih nazvali, ucjene voditelja Ekspertne radne skupine, Borisa Jokića, upućene ministru Predragu Šustaru i Saborskom odboru za obrazovanje, znanost i kulturu te sabotiranje njihovih nastojanja za što kvalitetniju provedbu Cjelovite kurikularne reforme.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U potpunosti podržavamo prijedlog Saborskoga odbora o proširenju Ekspertne radne skupine sa stručnjacima koji bi pripomogli da se iz stručne i javne rasprave implementiraju najkvalitetniji prijedlozi, a naročito oni koji bi doprinijeli usavršavanju kurikuluma nastavnih predmeta iz STEM područja.

Ukoliko je g. Jokiću uistinu stalo do kvalitetnijeg odgojno-obrazovnoga sustava, pitamo se zbog čega onda ne želi poslušati mišljenja desetorice stručnjaka koje predlaže Saborski odbor za obrazovanje, znanost i kulturu? Nije li nelogično da o prijedlozima stručne i javne rasprave odlučuje potpuno ista skupina ljudi koja je i sastavljala prijedlog Cjelovite kurikularne reforme? Cjelovita kurikularna reforma ne smije biti talac nijednog pojedinca ili skupine, već interes svih dionika odgojno-obrazovnoga procesa.

Reformu treba osloboditi prisutne ideologizacije koju je nametala bivša vlast te treba dati veću pozornost nacionalnom identitetu i humanističkim i duhovnim vrijednostima. Smatramo da se ne treba obazirati na neprimjerene ucjene g. Jokića jer cilj reforme treba biti unaprjeđenje kvalitete odgojno-obrazovnoga sustava, a ne interes pojedinih skupina.

Reforma se treba nastaviti, ali bez utjecaja politike koja se do sada nametala jer „interese hrvatske djece i roditelja“, kao što patetično vape SDP-ovi zastupnici Jovanović, Glasovac i Mrsić, treba zaštititi upravo saborskom odlukom koju napadaju raznorazni jovanovići i jokići,
stoji u priopćenju.