Panenić: Most jedinstven oko Karamarka

0
Foto: Radio Dalmacija

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić, koji je u Splitu dao potpori informatičkoj Shift konferenciji, izjavio je kako očekuje da će se uskoro razriješiti situacija u Vladi oko Tomislava Karamarka zbog afere konzultantica.

Naravno da u ovim okolnostima nije jednostavno biti ministar u Vladi. Svi se mi trudimo maksimalno da ono što su tekuće obveze i što je započeto ide dalje, izjavio je Panenić.

Očekujem da se brzo razriješi ova situacija i da oni koji ne mogu biti više članovi Vlade odstupe, da što prije imamo novi sastav Vlade, da nastavimo s reforma koje smo počeli i na dobrom smo puti, poručio je Panenić. Nužno je kaže Panenić da Vlada mora biti ispred pojedinaca jer gospodarstvo ne može ovisiti o političkim previranjima.

Na upit je li Most jedinstven u stavu da prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko mora odstupiti ministar odgovara kako su Mostovi ministri bili jedinstveni. Ono što je sigurno 12 zastupnika će imati isto takvo stajalište u Saboru i ja očekujem da će rezultat biti onakav kakav su ministri svojim stajalištem zauzeli, zaključio je Panenić.