Jug ili Olympiacos ?

0

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja i grčkog Olympiacosa u 21.00 sat u Budimpešti igraju finale Lige prvaka.

Nakon što su u polufinalu poslije boljeg izvođenja peteraca “jugaši” dobili branitelja naslova talijanski Pro Recco, večeras ih očekujue još jedna iznimno teška utakmica. Olympiacos još nije izgubio utakmicu ove sezone, a na vratima im je hrvatski reprezentativac Josip Pavić.

“Nema nikakve euforije, niti slavlja nakon što smo prošli Pro Recco jer ova momčad od početka sezone pokazuje jednu psihologiju koja je nužna za igranje na ovom nivou, odnosno osvajanje trofeja. Mi imamo do sada jednu savršenu sezonu u kojoj smo uzeli sva tri naslova,ali želimo i četvrti, možda najslađi. Neće biti lako jer nas čeka Olympiacos koji nije izgubio utakmicu ove sezone. To je jedna momčad koja igra vrlo racionalno sa vrlo brzom tranzicijom lopte. Fizički nisu toliko jaki kao Pro Recco,ali su izuzetno brzi što je atipično za grčke momčadi. Imaju dva odlična centra, čak 11 reprezentativaca Grčke a sve su začinili s tri vrhunska stranca, našim Pavićem, Smithom i Mallarachom. Dakle, nešto što nemaju u reprezentaciji imaju u Olympiacosu”, kazao je za Radio Dalmaciju trener Jug CO Vjekoslav Kobeščak.

“Mi sigurno nemamo lošiju momčad od Juga ali su oni ipak iskusniji jer imaju više nastupa na završnicama Lige prvaka. To je njihova blaga prednost u svakom slučaju. Nećemo se tek tako lako predati i tražiti ćemo svoju šansu. Sigurno je da će to biti jedan spektakl. Došlo je puno naših navijača, znam da ih dolazi puno i iz Dubrovnika tako da će vaterpolo pobijediti. Utakmica će biti na jedan gol i možda onaj tko bude imao više sreće će slaviti na kraju”, izjavio je za Radio Dalmaciju Josip Pavić.

Sva tri dosadašnja naslova prvaka Evrope Jug je osvojio u Dubrovniku, a do svog jedinog u klupskoj povijesti Olympiacos je stigao 2002. godine baš u Budimpešti. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.