Vrgorčani biraju gradonačelnika u drugom krugu

0

U Vrgorcu su održani prijevremeni izbori treći u tri godine. Gradonačelnik će se birati u drugom krugu 19. lipnja, jer nijedan od tri kandidata nije dobio natpolovičnu većinu.

Predsjednik gradskog izbornog povjerenstva Slavko Štrbac izjavio je da je najviše glasova dobila Nada Jelavić (HDZ) 1519 glasova, drugi je Ante Pranić (Nezavisna lista mladih) 1508 glasova, a treći kandidat Rade Bobanac (SDP) 560 glasova.

Za većinu u Gradskom vijeću koje ima 15 vijećnika bit će potrebna koalicija.

Odnos glasova je ovaj:

Domoljubna koalicija: 1507 glasova – što predstavlja 6 mandata u Gradskom vijeću

Nezavisna lista mladih: 1332 glasova – 6 mandata

SDP – HNS: 656 glasova – 3 mandata

Izlaznost u prvom krugu bila je 64 posto, a nikakve nepravilnosti nisu zabilježene.

Pranić za RD: Apsolutno zadovoljan rezultatima

Kandidat za gradonačelnika Ante Pranić s Nezavisne liste mladih koju podržava Most izjavio je za Radio Dalmaciju kako je zadovoljan rezultatima u prvom krugu izbora.

Kaže da je apsolutno zadovoljan rezultatima izbora te da su dobili 200 glasova više nego na prošlim izborima te jednog gradskog vijećnika više. Ne vidi razloga zašto ljudi u drugom krugu ne bi izabrali promjenu.

Jelavić za RD: Očekujem pobjedu u drugom krugu

Kandidatkinja Domoljubne koalicije za gradonačelnicu Nada Jelavić iz HDZ-a uvjerena je u pobjedu u drugom krugu. Mobilizirat će ljude u HDZ-u, ali i birače koji nisu izašli na izbore u prvom krugu, kazala je za RD Jelavić.