Kristijan Krajina potpisao za Zadar

0
Foto: sibenik.in

Kristijan Krajina, 208 centimetara visoki centar koji je prošle sezone odlično igrao za GKK Šibenik potpisao je trogodišnji ugovor za Zadar.

Krajina je rođen u Osijeku 1990. godine,a prije Šibenika je igrao za američku sveučilišnu NCAA momčad Mount St. Mary’s Mountaineers.

“Drago nam je da smo uspjeli dogovoriti suradnju s Krajinom koji je iznimno potentan centar. Trogodišnji ugovor pokazuje da na njega računamo dugoročno. Nastojat ćemo i sljedeće sezone imati momčad koja će kompetitivno moći igrati ABA ligu i domaće prvenstvo. Cilj je zadržati okosnicu momčadi od prošle sezone i pridodati nekoliko pojačanja”, rekao je direktor Zadra Boris Skroće.

Zadovoljstvo zbog dovođenja 25-godišnjeg Osječanina nije krio ni sportski direktor Branko Skroče.

“To je ono što smo tražili. On je za mene tipični ‘američki’ centar, za njega nema izgubljene lopte i vjerujem da će zadarska publika prepoznati njegovu borbenost. U napadu igra s obje ruke, može igrati i leđima, tako da će ga trener moći koristiti i na pozicijama četvorke i petice”.

Krajina je za klub s Baldekina odigrao vrlo dobar prvi dio sezone, do ozljede zbog koje je pauzirao u nastavku. U 11 utakmica A-1 lige imao je prosjek od 14,7 poena, 10,4 skokova i 1,5 asistencija za 27 minuta po susretu.

“Jako sam uzbuđen i velika mi je čast što ću igrati za Zadar. Dok sam bio dijete svako ljeto sam boravio u Zadru gdje imam rodbinu. Jedav čekam početak priprema, uvijek ću davati sve od sebe. Vrlo sam borben na parketu i u obrani u napadau, za mene nema izgubljenje lopte. Siguran sam da će navijači biti zadovoljni s mojom igrom”, kazao je Kristijan Krajina.