Split: U petak budite oprezniji u prometu!

0

Policija će tijekom petka provoditi pojačan nadzor prometa u vremenu od 11 do 17 sati.

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske 17.  lipnja (petak) u vremenu od 11 do 17 sati policijski službenici ove Uprave u suradnji sa službenicima Policijskih uprava šibensko-kninske i dubrovačko-neretvanske, provoditi će se pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa s ciljem zaustavljanja trenda povećanja ukupnog broja prometnih nesreća.

U prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 1011 prometnih nesreća što je za 7,78% više od broja nesreća zabilježenih u istom razdoblju prošle godine. U prvih pet mjeseci 2016. godine u prometu smrtno je stradalo devet osoba, 587 sudionika je ozlijeđeno, 418 lakše, a 69 teže. Najčešći uzrok prometnih nesreća je brzina i nepoštivanje prednosti prolaska.

Policija apelira na sve sudionike u prometu, a posebno na vozače motornih vozila, da poštuju prometna pravila i da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu. Također, s obzirom na početak turističke sezone, na prometnicama je povećan broj motocikala, mopeda i pješaka, te i radi toga policija poziva sve sudionike na pojačan oprez i poštivanje prometnih pravila.