Završen prvi dio Dana picigina

0
Foto: Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Prvi dio Dana picigina na splitskom kupalištu Bačvice započeo je jučer nakon što je konačno osvanuo jedan sunčan dan.

Prvi dan obilježile su ekipe «Alo, Alo» i «Drvo Drveno» predvođene kapetanima Andrejom Sviličićem i Androm Raićem.

Jedna od najboljih piciginaških ekipa posljednjih godina «Alo, Alo» osvojila je prvo mjesto u piciginu ispred «Jurinih momaka» predvođenih kapetanom Jurom Zokovićem te ekipe «Jedini normalni» koje je vodio prof. Hrvoje Karninčić.

U  finalu turnira u malom balunu na salbunu splitskih Bačvica ekipa «Drvo Drveno» pobijedila je s 3 prema 1 «Nikad dosta Firula». Odigrane su i kvalifikacije u nogbiju (malom balunu u moru) čije će današnje polufinalne i finalne borbe (započinju u 10,30 sati) razriješiti dilemu oko konačnog pobjednika Dana picigina kojemu će pripasti veliki prijelazni pehar. U velikoj prednosti je ekipa «Alo, alo», a u igri za odličja su još «Jurini momci», «Drvo drveno» i «Nikad dosta Firula».

Ovogodišnje Dane picigina obilježilo je odgađanje početka natjecanja čak dva puta zbog izrazito loših vremenskih prilika prošlog vikenda, a i danas se najavljuje moguće manje oborine. To sigurno neće pomutiti uobičajenu zajedničku piciginašku feštu nakon podjele odličja i proglašenja pobjednika oko 13 sati.

Odličja bi, prema najavi organizatora iz Ekološkog društva Picigin Bačvice, trebali uručiti proslavljeni splitski sportaši i sportski djelatnici Robert Kučić i Zoran Kačić, legende Hajduka Nenad Pralija i Ivo Bego te legendarni splitski košarkaš Rato Tvrdić.