Hrvatska srušila Španjolsku!

0

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjednik je D skupine Eura u Francuskoj! Hrvatska je u Bordeauxu pobijedila branitelja naslova Španjolsku s 2:1.

Izbornik Ante Čačić uveo je čak pet novih igrača u odnosu na dvoboje s Turskom i Češkom. U početnoj su se postavi tako našli Jedvaj, Vrsaljko, Rog, Pjaca i Nikola Kalinić. Španjolska je krenula s udarnom postavom i već u 7. minuti došla do prednosti. Busquets je sa svoje polovice začeo akciju, a David Silva i Fabregas izigrali hrvatsku obranu tako da se Morata s loptom ušetao u gol. U 13. minuti Kalinić je otvorio prostor Rakitiću koji je pokušao lobom iznenaditi De Geu, ali je lopta odsjela na gredi. Španjolska je bila bolja u prvih pola sata, nakon čega je šareni sastav Hrvatske proigrao. Donijelo je to izjednačenje u samoj završnici prvog poluvremena. Igrala se 45. minuta kad je Perišić prošao po lijevoj strani, ubacio na rub peterca gdje je Kalinić efektno petom gurnuo loptu u bliži kut De Gee.

U 70. minuti je nizozemski sudac Kuipers olako dosudio jedanaesterac za Španjolsku nakon kontakta Vrsaljka i Davida Silve. Srna je dobio žuti karton zbog prigovora, potom je prišao Subašiću i nešto mu šapnuo. Sergio Ramos je pucao po sredini gola, Subašić izašao dva metra naprijed i – obranio. U 88. minuti je Pjaca povukao kontru, Kalinić uposlio Perišića, koji je po lijevoj strani utrčao u kazneni prostor i zapucao. Lopta je okrznula Piquea koji je kasnio u blok i završila u bližem kutu. Hrvatska je tako izbjegla Italiju, igrat će u subotu u 21 sat u Lensu protiv Slovačke ili trećeplasiranih iz skupina E i F gdje se tek treba odigrati posljednje kolo. Španjolska će u ponedjeljak 27. lipnja u Saint Denisu u 18 sati igrati s Italijom.

Hrvatska je igrala u sastavu: SubašićSrna, Ćorluka, Jedvaj, VrsaljkoRog (od 82. Kovačić), BadeljPerišić (od 94. Kramarić), Rakitić, Pjaca (od 92. Čop) – N. Kalinić.

Turska je u Lensu pobijedila Češku s 2:0. U 10. minuti je po desnoj je strani pobjegao Emre Mor, na petercu je pažnji svog čuvara izmakao Burak Yilmaz i volejem zakucao loptu u bliže rašlje. Povisio je Ozan Tufan u 65. u gužvi nakon slobodnog udarca. Na pas Mehmeta Topala, iskosa je s desne strane izbliza pogodio bliže rašlje. Turska je treća i još ima izgleda za osminu finala – zasad je bolja od Albanije, zahvaljujući većem broju postignutih golova (i jedni i drugi imaju po tri boda i gol-razliku -2). No Turci ovise o raspletu u skupinama E i F.