Poljska u četvrtfinalu!

0

Poljska je prvi četvrtfinalist nogometnog Eura u Francuskoj. Poljska je u Saint Etienneu boljim izvođenjem jedanaesteraca svladala Švicarsku.

Nakon 90 i 120 minuta igre, rezultat je bio 1:1. Poljska je povela u 39. minuti kad je Grosicki prošao po lijevoj strani, prebacio na desnu stranu kaznenog prostora, a Blaszczykowski mirno primio loptu i poslao je ispod nemoćnog Sommera. U 82. minuti s lijeve je strane ubacio švicarski kapetan Lichtsteiner, Derdiyok je spustio loptu na rub kaznenog prostora, a Shaqiri spektakularnim škaricama od desne stative pogodio poljsku mrežu. Bio je to jedan od najljepših golova u povijesti Europskih prvenstava.

Utakmica s čak 50 udaraca na obje strane (29-21 za Švicarsku, 7-5 u okvir) riješena je raspucavanjem jedanaesteraca. Švicarci su bili bolji u svim statističkim podacima (posjed 55-45, korneri 13-5, ubacivanja 37-10), ali ih rulet nije pomazio. Svih pet Poljaka pogodilo je cilj (Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski, Krychowiak), kao i četvorica Švicaraca (Lichtsteiner, Shaqiri, Schar, Rodriguez). Presudio je promašaj Granita Xhake u drugoj seriji, poslao je loptu nekoliko metara pored vrata.

Poljska će u četvrtfinalu igrati s boljim iz dvoboja Hrvatska-Portugal.