Hajduk i Split otvaraju Poljud

0
Foto: Wikipedia

Hajduk i Split odigrat će u 20 sati na Poljudu prijateljsku utakmicu. Obje momčadi ulaze u završni dio priprema za novu sezonu.

Neću reći da su ovo bile najbolje pripreme do sada. Bilo je puno dobrih stvari, ali i nešto loših. Ja sam tu nov, isto tako i neki igrači. Još smo u fazi privikavanja, neke stvari radimo u hodu. igrače moram povaliti, dobro su radili. Sad su puno umorni, a nismo još ni počeli pošteno trenirati. Treba se priviknuti na nov način rada. Ovo inače nije moj stil, četrnaest dana 50 muškaraca na putu, to je ludilo. Ubuduće ćemo negdje otići na 7-10 dana, malo se vratiti u Split, pa onda opet negdje otići. Moram još jednom pohvaliti momke, već u Austriji su bili pravo društvo, pjesma se orila autobusom, jako se tvrdo radilo. Pripremne utakmice, kao i uvijek, donose puno kombinacija, različitih sustava. Kao i igrači, i ja još uvijek učim i gledam kako, gdje i zašto. Nema tu puno filozofije, napravili smo neki pomak na fizičkoj snazi, pomak u smislu igre koju želimo iako smo još jako daleko od toga da igramo barem veći dio utakmice agresivno, s presingom. Ali momci brzo uče, vjerujem u njih i vidim veliki prostor za napredak. Pripreme su prošle u redu, ali može biti puno, puno bolje, rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik.

Momčad je još u fazi nastajanja, još će dolaziti igrači, još će biti testova. S nekim sam prinovama vrlo zadovoljan, brzo su se uključili u sistem rada. Za druge ćemo vidjeti. Prijelazni rok traje do konca kolovoza, do tada će prvenstvo već debelo krenuti, a Hajduk još neće biti taj koji mi želimo, dodao je Pušnik i najavio dvoboj sa Splitom.

Puno igrača će dobiti priliku. Još uvijek neke gledamo, neke testiramo, a za neke treba utvrditi mogu li ispuniti zahtjeve. Neke treba i odmoriti. Bit će, neću reći šareni sastav, ali igrat će u ovom trenutku najspremniji. Bit će puno igrača na terenu. Pozivam Torcidu i ostale naše navijače da nas dođu podržati u što većem broju već na prvoj utakmici. Nadam se dobrom meču i prije svega sportskoj utakmici u kojoj će ljudi uživati, zaključio je Pušnik.

Ovo je prva važnija utakmica nakon tri tjedna priprema gdje su noge bile umorne, gdje smo ih opteretili dosta jako. Ulazimo u specifični dio uigravanja, bit će zanimljivo vidjeti s čim raspolažemo i mi i Hajduk. Nadam se da će utakmica biti korektna. Ima dosta izmjena u odnosu na proteklu sezonu, imamo ispred sebe tri utakmice da se bolje upoznamo. Novi igrači su ciljano dovedeni, a ne samo da se popuni broj. Nadamo se da će donijeti kvalitetu da bi momčad bila bolja u novoj sezoni. Protiv Hajduka ćemo težiti nadigravanju, neće tu još biti nekih taktičkih nadmudrivanja. Želimo igrati otvoren, dinamičan nogomet s dosta presinga. Takav nam je i profil igrača. Nadam se da će Split biti dosta ofanzivniji nego u proteklom dijelu, izjavio je trener Splita Goran Sablić.

Hajduk će sezonu otvoriti 14. srpnja u rumunjskom Iașiu, dok će Split dva dana kasnije ugostiti Rijeku. 17. srpnja i Hajduk ulazi u novo prvenstvo, gostovanjem u Vinkovcima. Hajduk će odigrati još jednu pripremnu utakmicu, u četvrtak u 19 sati, također na Poljudu, protiv praške Slavije. Split će pak nakon dvoboja s Hajdukom na pet dana otputovati u Sloveniju, odakle će dva puta skoknuti preko granice, u Austriju, i igrati s ukrajinskim momčadima Stal i Dynamo Kiev.