SAD-Hrvatska 2:0

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Američki tenisači na korak su od polufinala Davis kupa nakon što je Jack Sock svladao Marina Čilića, a John Isner Bornu Ćorića. Hrvatska mora dobiti sva tri preostala meča.

Veliku je priliku propustio Marin Čilić. Imao je 2:0 u setovima, vodio je 3:0 u petom setu pa do kraja osvojio još samo jedan gem. Sock je slavio s 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:4. Drugi je to put u desetak dana da je Čilić ispustio 2:0 u setovima, što mu se ranije nije dogodilo nijednom u 60 mečeva! Nakon Federera, okrenuo ga je i Sock.

Nakon prva dva seta vrijeme se promijenilo, postalo je toplije, lopta je više odskakala, a i Sock je podigao razinu igre. Servirao je stvarno vrhunski, pa nisam više imao puno prilika, za razliku od prva dva seta kad sam mu često oduzimao servis. Činjenica je i da danas nisam servirao onako kako znam i nisam osvajao dovoljno poena prvim servisom. On je dosta neugodan, ima sjajan forhend, a i uvjeti mu ovdje odgovaraju. Šteta zbog petog seta, u kojem sam imao break, pa je ovo malo kiseli poraz, jer je peti set mogao otići na moju stranu, rekao je Čilić.

John Isner dobio je Bornu Ćorića s naizgled glatkih 6:4, 6:4, 6:3. U prvom setu Borna je imao pet, a u drugom tri break lopte. Kod 4:4 u prvom setu propustio je 15-40 i potom izgubio servis, a sličan je scenarij bio i u drugom setu. Treći je set Isner riješio breakom za 3:1.

Imao sam jako puno šansi i nisam ih iskoristio, to je već tko zna koji put ove godine da se tako nešto dogodilo. Sigurno da sam razočaran i nije mi lako, ali to je tenis i morate se naučiti nositi s tim. Prije meča sam mislio da će biti odlično kao budem imao dvije-tri break lopte ukupno i iskoristim jednu, a već u drugom gemu imao sam dvije, poslije još-dvije-tri. Na nekoliko je on odigrao dobro, na nekoliko ja nisam preuzeo odgovornost. Malo mi nedostaje samopouzdanja. A na 4:5 sam u oba seta odigrao loše, pomalo glupe gemove, i sada što je, tu je, izjavio je Ćorić.

Marinov meč je bio čudan. Nije odigrao najbolje što može, ali je ipak vodio 2:0, više zahvaljujući Socku koji, možda zbog pritiska, nije odigrao na pravom nivou prva dva seta. U trećem Marin nije iskoristio taj rezultatski moment da stavi još više pritiska. Potom su se malo promijenili uvjeti, izašlo je sunce, ubrzalo loptu i to je više odgovaralo Socku, kojeg je osvajanje trećeg seta ponijelo. Svejedno, Marin je imao i 3:0 u petom setu, ali Sock je odigrao bez prigovora, kad je trebalo potegnuo je i pogodio. Borna je reternirao dobro, imao je više prilika za break nego što je očekivao, no nije ih iskoristio. Na 4:5 se, kad je najveći pritisak, malo skrati ruka, a iskusni igrači kao Isner to osjete i daju ti da igraš malo previše. Ne možemo biti u težoj situaciji nego što jesmo. Gubimo 0:2 i u subotu igramo protiv najboljeg para na svijetu. Gledamo na to kao na veliki izazov, dati sve od sebe, pokušati pobijediti, ali sigurno će biti teže nego što smo očekivali, jer smo se nadali da će biti barem 1:1 nakon prvog dana. Bit će teško, ali šansu još uvijek imamo, zaključio je izbornik Željko Krajan.

U subotu je u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu na programu igra parova. Prijavljeni su Bob i Mike Bryan za SAD, odnosno Ivan Dodig i Marin Draganja za Hrvatsku.