Rukomet: Hrvatska-Švedska 25:25

0
Foto: Luka Gerlanc / Cropix

Dva dana nakon Spaladium Arene, Hrvatska i Švedska su i u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić postigli 50 golova. No ovaj put je dvoboj okončan bez pobjednika.

Za razliku od Splita, gdje je Švedska tek dva puta povela (3:2, 5:4), u Zadru su gosti kontrolirali utakmicu. Otvorila je Švedska utakmicu s 5:1, Hrvatska je izjednačila na 6:6, 7:7 i 10:10, pa pred poluvrijeme i povela 12:11. Šveđani su odgovorili s pet golova u nizu, naši se opet vratili s 12:16 na 17:17 i do konačnih 25:25 još pet puta izjednačili rezultat. Zadnji gol na utakmici dao je Luka Stepančić, svoj četvrti, koliko je zabio i Jerko Matulić. Po tri su dodali Duvnjak i Slišković, uz 8 obrana Stevanovića i jednu Ivića. Švedsku je predvodio Tolbring sa 6 golova bez promašaja.

Nedostajalo je discipline, igrali smo presporo. Jako slabo u protunapadu, protok lopte je bio loš. Igrači su jako iscrpljeni, znaju da je ova faza gotova i jedva čekaju otići kući. Na kraju smo pokazali karakter i izvukli bod iako je protivnik stalno vodio. Na kraju OK, normalna prijateljska utakmica. Još ćemo trenirati jako, nećemo stati jer od odlaska u Rio do prve utakmice imamo 9 dana. Još ćemo raditi na snazi, iako ćemo, normalno, ići i u taktičke detalje, izjavio je izbornik Željko Babić.