Brigita Matić zlatna u Rijeci!

0
Foto: Mario Krvavac / Hrvatski judo savez

Posljednjeg dana Europskih sveučilišnih igara, splitska judašica Brigita Matić osvojila je u Rijeci zlatnu medalju u kategoriji do 78 kilograma.

Aktualna svjetska juniorska prvakinja Brigita Matić, mlađa sestra olimpijke Barbare, potvrdila je status najbolje u svojoj kategoriji te je bez ozbiljnijih prijetnji došla do zlatnog odličja. U finalu je bila bolja od Poljakinje Paule Kulage.

Očekivala sam zlato jer sam znala da konkurencija neće biti jaka, a i znam da se očekivalo od mene nakon ždrijeba da ništa manje od zlata neće biti zadovoljavajuće, rekla je Brigita Matić i usporedila Europske sveučilišne igre s najjačim svjetskim turnirima na kojima je dosad nastupala.

Velika je razlika u svemu, pogotovo u organizaciji i propustima EUSA-e jer ovo je stvarno bilo ispod bilo kakve razine na koju natjecatelji nisu navikli. Tako da smo svi pomalo razočarani, od natjecatelja, trenera pa sve do našeg saveza. Bolje su održana naša nacionalna prvenstva nego ovakva jedna multisportska priredba, rekla je Brigita čiju stariju sestru 10. kolovoza očekuje olimpijski nastup u Rio de Janeiru.

Pričala sam s prijateljima hoće li Barbara ili njena konkurentica, Francuskinja Gevrise Emane, osvojiti zlato na Olimpijskim igrama. Naravno, navijam za svoju sestru i nadam se da ćemo 2020. zajedno u Tokio, zaključila je zlatna Brigita Matić.