Hajduk protiv Maccabija iz Tel Aviva

0

Nogometaši Hajduka u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsku ligu igrat će protiv Maccabija iz Tel Aviva, odlučeno je ždrijebom u švicarskom Nyonu.

Prva utakmica igra se 18. kolovoza u Izraelu, a uzvrat tjedan dana kasnije na Poljudu. Maccabi je u Europi ove sezone porazio slovensku Goricu s ukupnih 4:0, kazahstanski Kairat s 3:2 i rumunjski Pandurii s 5:2. Prošle sezone igrali su u skupini Lige prvaka i ispali sa šest poraza od Chelseaja, kijevskog Dinama i Porta.

“Izvukli smo izuzetno jakog protivnika. Znamo svi da su Macabi Haifa i Tel Aviv tamo najjači, najbogatiji klubovi, s puno igrača iz inozenstva. Već su u Europi odigrali šest utakmica, od čega su pet pobijedili, a jednu ostali neriješeno. Dobro ćemo ih izanalizirati, nismo favoriti, ali očekujemo drugu utakmicu na Poljudu gdje će se sve riješiti. Treba biti pozitivan i vjerovati u prolaz”, izjavio je nakon ždrijeba trener Hajduka Marijan  Pušnik.

Protivnik Lokomotive je belgijski Genk, a momčad Tomislava Ivkovića prvi dvoboj igra u Zagrebu.

U Nyonu je obavljen i ždrijeb posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Dinamo će igrati protiv Salzburga, prva utakmica je 16. ili 17. kolovoza u Zagrebu, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Austriji.