Brzoja potpisao za Zadar

0
Foto: facebook.com/mislav.brzoja

Mislav Brzoja je potpisao trogodišnji ugovor sa Zadrom.

22-godišnjak igra na pozicijama beka i krila, a u Zadar stiže iz SAD-a gdje je igrao za NCAA momčad Evansvillea. Brzoja je visok 198 cm, a prošle je sezone odigrao 34 utakmice za Evansville uz prosječan učinak od 7.8 poena po susretu, uz 3.5 skokova i 3.1 asistenciju.

“Zadovoljni smo jer smo doveli potentnog igrača, koji može igrati na sve tri vanjske pozicije. Vrlo je koristan i u obrambenom i u napadačkom segmentu i drago mi je da smo potpisali tako perspektivnog igrača koji je imao zapaženu karijeru u mladim hrvatskim reprezentacijama. S obzirom da je nekoliko godina bio u SAD-u, ovo je za njega prilika za dokazivanje u Europi i vjerujem da će je iskoristiti”, rekao je sportski direktor kluba Branko Skroče.

“Jako sam zadovoljan i uzbuđen zbog dolaska. Riječ je o klubu s velikom tradicijom, Zadar je grad košarke sa sjajnim navijačima i mislim da je to idealan klub za moj košarkaški razvoj.Želim ostaviti svoj pečat u Zadru. U ove tri godine želja mi je u potpunosti sazrijeti kao igrač. Cilj mi je nametnuti se treneru svojim liderskim sposobnostima i biti primjer ostalim mladim igračima u klubu, čak i starijima.Moji su roditelji iz Zadra, imam ovdje puno rodbine i svi su jako ponosni zbog mojeg dolaska. Imat ću veliku podršku s tribina, to je sigurno”, izjavio je Mislav Brzoja koji je rođen u Zagrebu, a svoju profesionalnu karijeru je započeo u Dubravi.