Sukob oko škole na Pazdigradu

0
Foto: Facebook

Neizgrađena škola u Splitu, na Pazdigradu izazvala je sukob splitske dogradonačelnice Aide Batarelo i gradske vijećnice i čelnice stranke Pametno Marijane Puljak.

Puljak je izjavila kako je gradnja splitske osnovne škole na Pazdigradu, prve škole koja se počela graditi u Splitu nakon 20-tak godina, počela upravo zahvaljujući njima. Splitska dogradonačelnica to demantira:”2008. godine kupljeno je zemljište od privatnih vlasnika za izgradnju buduće škole, 2011. godine izdano je rješenje za građenje, a 2013. godine smo usvojili gradski proračun s kojim su se osigurala sredstva za početak gradnje. Ugovorno smo dogovorili s ministarstvom da sudjeluje sa 50 % troškova i zbog toga sam ostala vrlo začuđena kada sam vidjela u medijima izjavu Marijane Puljak da je zapravo škola bila jedini fokus njihovih djelovanja u početku kampanje i da ih je to na neki način motiviralo da uđu u politiku.

SDP-ova Batarelo napominje da je Puljak bila i protiv proračuna kada se novac osiguravao upravo za ovu školu:”Mislim da je to jedna neistina, budući da je nekoliko gradonačelnika sudjelovalo u procesu koji je rezultirao početkom gradnje škole na Pazdigradu. Zbog objektivne informacije na koju naši građani imaju pravo, treba raći da je 2013. godine pri glasanju za proračun za 2014. godinu Marijana Puljak glasala protiv.

Puljak je prozvala Batarelo za političku trgovinu. Objasnila je i zašto nisu digli ruku za taj proračun:”Oni razmišljaju na način mi vama školu, vi nama glas za proračun. Nismo glasali za taj proračun je je im proračunom predvođeno 4 milijuna kuna na njihove nove uhljebe, 4 milijuna kuna za uređenje trga u centru grada, dok ostatak grada nema osnovne uvjete za život, Turistička palača itd. Nažalost uspjelo im je jer su neki drugi vijećnici glasali za i to pod razno raznim uvjetima.

Škola, zbog koje je 500 đaka raspoređeno u druge splitske osnovne škole, i koja još nije završena, često izaziva prijepore. Ovaj put je to zbog izborne kampanje. Građani bi svakako pristali slušati žestoka prepucavanja političara i ostalih dana u godini osim u izbornoj kampanji ako bi to garantiralo nove škole, vrtiće, bolnice, knjižnice, igrališta…..