Čilić i Lučić Baroni prošli dalje

0

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i naša najbolja tenisačica Mirjana Lučić-Baroni startali su pobjedama na US Openu, završnom Grand Slam turniru sezone.

Pobjednik US Opena 2014. Marin Čilić sa 6:4,7:5,6:1 nadigrao je Brazilca Rogeria Dutra-Silvu koji je bio u igri do 5:5 u drugom setu. Od tog trenutka Čilić je osvojio sedam gemova u nizu i rutinski priveo meč kraju za točno dva sata igre. Slijedeći protivnik mu je Ukrajinac Sergiy Stakhovsky koji je nakon pet setova dobio Portugalca Gastao Eliasa. U međusobnim susretima Čilić vodi 4-0 protiv Ukrajinca,a zadnji meč su igrali na ovogodišnjem Wimbledonu kada je naš tenisač slavio u četiri seta.

Mirjana Lučić-Baroni je za samo sat vremena igre sa 6:4,6:1 nadigrala Francuskinju Alize Cornet. Bila je to prva pobjeda naše tenisačice u tri međusobna dvoboja. U drugom kolu Lučić Baroni će igrati protiv druge nositeljice Angelique Kerber iz Njemačke.

Danas je u akciji četvero hrvatskih predstavnika. Prva će na teren u 17.00 sati Ana Konjuh protiv Nizozemke Kiki Bertens. Oko 21.00 sat Ivo Karlović igra protiv Tajvanca Yen Hsun Lua, a Borna Ćorić kontra Španjolca Feliciana Lopeza. U prvom kolu oko 22.30 sati Ivana Dodiga čeka Ukrajinac Illya Marchenko.