Čilić u 3. kolu US Opena

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Pobjednik US Opena 2014. Marin Čilić ušao je u 3. kolo završnog Grand Slam turnira teniske sezone u New Yorku. Mirjana Lučić-Baroni je eliminirana.

Čilić je opravdao status 7. nositelja i s uvjerljivih 6:1, 6:2, 6:3 nadigrao Ukrajinca Sergija Stahovskija, koji je 2008. kao lucky loser iz kvalifikacija osvojio Zagreb Indoors. Stotinjak minuta bilo je Marinu dovoljno za prolaz. U prvom je setu od 1:1 nanizao 5 gemova, u drugom je od 1:2 opet dobio 5 gemova zaredom. U trećem je setu Stahovski imao loptu za 4:2 da bi Čilić dobio posljednja četiri gema. U petak ga čeka 26. nositelj, Amerikanac Jack Sock, od kojeg je Čilić prije mjesec i pol izgubio u Portlandu u Davis kupu iako je vodio 2:0 u setovima i 3:0 u petom setu.

Igrao sam stvarno dobro, od početka do kraja sam držao visoki nivo. Reternirao sam fenomenalno, nisam mu dopuštao previše laganih poena na njegovom servisu. Konstantno sam držao pritisak, u izmjenama sam bio aktivniji i puno bolji. Od početka do kraja sam kontrolirao cijeli meč. Fizički se osjećam jako dobro, nakon teškog tjedna u Cincinnatiu imao sam cijeli protekli tjedan da se oporavim. Važno je, naravno, na Grand Slam turnirima da se ne troši puno energije u prvim kolima, ali je važno i da sam maksimalno koncentriran na svaki poen, svaki udarac i da držim vrlo visoku razinu igre. Slijede teži mečevi, teži protivnici i nadam se nastavku dobrih igara, izjavio je Čilić.

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije dobro počela meč s 2. igračicom svijeta Angelique Kerber. Njemica je dobila 10 od prvih 13 gemova za 6:2, 4:1. Vratila se Lučić na prag trećeg seta, imala je jednu set-loptu kod 5:4 i još dvije u tie-breaku, od čega jednu na svom početnom udarcu. Kerber je ipak izbjegla 3. set i sa 6:2, 7:6(7) za malo više od sat i pol ušla u 3. kolo.

Drugi nositelji turnira parova, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo, pali su na prvoj prepreci! Svladao ih je američki par Nicholas MonroeDonald Young sa 7:5, 7:6(2). Imali su Dodig i Melo 5:2 i servis, pa izgubili 5 gemova zaredom. U drugom su se setu vratili s 2:4, došli do tie-breaka, u kojem su izgubili posljednja četiri poena. Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus su sa 6:4, 6:4 nadigrali Čileanca Julia Peraltu i Argentinca Horacia Zeballosa. Darija Jurak i naturalizirana Australka Anastasia Rodionova svladale su francuski par Alize CornetPauline Parmentier sa 6:4, 6:7(5), 7:5.