Diaz osigurao zlato, Arapov drugi

0
Foto: Alen Kustić

Američka posada Augie DiazHenry Boening osigurala je trijumf na prvenstvu Istočne hemisfere klase zvijezda u Splitu. U završni plov s drugog mjesta ulaze Mate Arapov i Ante Šitić.

Diaz i Boening pobijedili su u prvom plovu dana ispred svojih zemljaka Tomasa Hornosa i Josha Revkina, te Marina Mišure i Tonka Barača. Arapov i Šitić su bili tek 13., što su odbacili kao najslabiji plasman. U drugom su plovu najbrži bili Filip Jurišić i Josip Olujić ispred Tonča Stipanovića i Ante Kujundžića, te Diaza i Boeninga. Arapov i Šitić su bili 4.

Diaz i Boening, aktualni svjetski prvaci, imaju 11 kaznenih bodova i peto mjesto kao najslabiji i zasad odbačeni rezultat. U borbi za srebro Arapov i Šitić imaju 18, Nijemci Merkelbach i Lamberteng 21, Stipanović i Kujundžić 23, a Hornos i Revkin 27 bodova. Slijede još dvije hrvatske posade, Marin i Dan Lovrović s 32, te Mišura i Barač s 40 bodova. Na devetom su mjestu Jurišić i Olujić, koji imaju 41 bod. Posljednji, sedmi plov prvenstva na rasporedu je u nedjelju.