Split poražen u Osijeku

0

Nogometaši Splita poraženi su u Gradskom vrtu od Osijeka s 0:3 u utakmici 9. kola MaxTv Prve lige.

Perošević je s bijele točke u 68. minuti doveo Osijek u vodstvo nakon što je prethodno Jakić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Bivši igrač Splita Aljoša Vojnović u 83. minuti je glavom povisio na 2:0 nakon ubačaja Baršića, da bi isti igrač dvije minute prije kraja susreta postigao i svoj drugi pogodak.

“Bili smo svjesni da će ovo biti teško gostovanje za nas, igrali smo protiv Osijeka koji se nalazi u svojevrsnom transu, intencija je bila da umrtvimo njihovu igru i tražimo svoju šansu kroz kontru ili polukontru. Imali smo dvije sjajne prilike ali opet nam se događa da ih ne možemo realizirati. Nakon toga se dogodi penal i jednosatvno se više nismo mogli vratiti. Mi od problema ne bježimo, teško je kad igrači stalno odlaze. Ja imam povjerenje uprave kluba i ne bojim se za svoju poziciju, imamo sjajne mlade igrače, odličnu budućnost, a jedini cilj nam je ove sezone ostanak u ligi”, izjavio je trener Splita Vjekoslav Lokica.

Nakon devet odigranih kola RNK Split ne zna za pobjedu, ima samo četiri boda i drži posljednje mjesto na ljestvici zajedno s Cibalijom.