Srinjine dočekale Anđelu Mužinić

0
Foto: Radio Dalmacija

Stolnotenisačica Anđela Mužinić, koja je s Varaždinkom Helenom Dretar Karić osvojila ekipno srebro na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, svečano je dočekana u Srinjinama.

Cijelo mjesto, od najmlađih do najstarijih, dočekalo je oko 18.15 svog, kako je pisalo na jednom od transparenata, srebrnog anđela. Uz glazbu uživo, besplatno jelo i piće (najviše je bilo traženo tradicionalno jelo Poljičke republike – soparnik), te nezaobilazni vatromet, proslavljeno je prvo olimpijsko odličje u povijesti Srinjina, naselja koje ulazi u sastav Grada Splita. Anđela je, nakon 75 splitskih olimpijaca koji su ukupno osvojili 94 odličja, prvi splitski sportaš s paraolimpijskom medaljom. Nekad talentirana odbojkašica, koju je prometna nesreća pred kućnim pragom na povratku s utakmice prikovala za invalidska kolica, zamijenila je odbojkašku mrežu stolnoteniskom mrežicom i nakon europskog zlata stigla i do paraolimpijske bronce.

Osjećam se super. Mogu samo zahvaliti svojim sumještanima. Ova medalja je sada dobila svoje puno značenje, kad vidim da se ljudi vesele i više od mene. Meni je ova medalja najdraža, ali je jedna u nizu, a vidim da su je oni puno srčanije doživjeli, da se raduju zbog mene. To mi je veliko zadovoljstvo jer sam tu, iz ovog sela, kazala je za Radio Dalmaciju Anđela Mužinić.